Meny Lukk
Installasjon

Nobels Fredssenter

Take a Seat,
Take a Stand

Mange osloboere har et lite eller ikke-eksisterende forhold til Nobels Fredssenter, og vet ikke at de tilbyr spennende utstillinger, arrangementer og foredrag. Hvordan kan Nobels Fredssenter vise at de er en aktuell forkjemper for samfunnsdebatt til en målgruppe som er over gjennomsnittet samfunnsengasjerte?

Vi tok tak i dette ved hjelp av en installasjon utenfor høyt trafikkerte Fredssenteret. Installasjonen består av et konferansebord med ti mektige verdensledere i bronse, og én ledig stol på enden. I den ledige stolen kan forbipasserende sette seg ned. Her får de muligheten til å skrive ned hva de ville endret for å gjøre verden til et bedre sted og signere på løftet, via en innebygd iPad. Det vil automatisk bli generert en tweet med din sak og signatur, og sendt til den verdenslederen det måtte gjelde, under #TakeASeat.

Alle sakene og signaturene vil i etterkant bli hengt opp på byggeveggen utenfor senteret, for å vise frem mengden samfunnsengasjement som faktisk finnes i Oslo. Etter kampanjen oppretter Fredssenteret skreddersydde arrangementer basert på hva Osloboerne har vist at de er engasjerte for, nå under #TakeASeat.

Involverte

Idé av Erlend Løfald og Mai Eline Persen

Videreutviklet i samarbeid med Sindre Johnstad

Bord med verdensledere
iPad-StartScreen-Mockup
iPad bidrag
iPad-Takk-Mockup
Tweet
Takke-vegg
Snap-Geofilter-mockup

Andre cases